Team Hogewal door de modder

SIEB 13 9 18 VIKINGS CHEQUE FYSIO HOGE WAL

© Sieb van der Laan
maandag 17 september 2018

TEAM HOGEWAL DOOR DE MODDER VOOR VIKINGS VOOR SPIEREN

Steenwijk - Het begint inmiddels een traditie te worden, team Hogewal zet met een groep “Vikingen” haar gezonde spieren in voor zieke spieren van kinderen die kampen met een spierziekte.

In 2011 leerde Fysio- en Manueel Therapeut Tony Degenkamp de familie Bremer en hun zoontje Justin van toen 1 jaar kennen op de praktijk. Justin kampt met de spierziekte Duchenne en is boegbeeld van de stichting Vikings voor Spieren die kinderen ondersteunt met een spierziekte. Dit doen zij in de vorm van financiële steun, ondersteunende middelen of een leuke dag uit voor het hele gezin. De stichting probeert onder andere door deelname aan Obstacle Runs geld in te zamelen.

DE 3e KEER OP RIJ
Fysiotherapie en Manuele Therapie Praktijk Hogewal is al jaren trouwe sponsor van Vikings voor Spieren en deed dit jaar voor de 3e keer op rij mee aan de Strong Viking Family Run in Wijchen. Dit jaar bestond team Hogewal uit 18 deelnemers, waaronder ook veel kinderen.

Samen met Justin en de rest van het team van Vikings voor Spieren werd het zondag 9 september een geweldige dag. De deelnemers van Team Hogewal hebben zich laten sponsoren met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen.

ELEKTRISCH FIETSEN
De opbrengst van Team Hogewal wordt dit jaar ingezet voor de aanschaf van een ombouwset voor het elektrisch maken van Justin zijn eigen mountainbike. Hierdoor krijgt hij de ondersteuning die hij nodig heeft en kan hij voorlopig lekker blijven fietsen op zijn eigen fiets. Dit is geen gebruikelijke handeling voor een kinderfiets en Praktijk Hogewal heeft hiervoor Ten Veen Tweewielers bereid gevonden geheel belangeloos de bewerkelijke montage hiervan op zich te nemen.

Tony reikte donderdag 13 september samen met Lies Haverkamp van Ten Veen Tweewielers de cheque voor de elektrische ombouwset uit aan Justin. Samen met André Kasel neemt hij blij de cheque in ontvangst.

Tony: ‘Het was weer een feest om samen met Justin en een team van enthousiaste deelnemers de obstakels te overwinnen en samen de finish te behalen met als resultaat een mooie opbrengst voor Justin en de Stichting Vikings voor Spieren’.

BUS
Initiatiefnemer van de stichting, André Kasel, liep ook mee zondag en kreeg bij de start de gelegenheid om aan te geven waar het team voor liep, de strijd tegen Duchenne en andere spierziekten. ‘Op dit moment wordt er gespaard voor een bijdrage in het vervangen van de bus. Om deze aan te schaffen en aan te passen voor rolstoelgebruik is er veel geld nodig. Voor een belangrijk deel is dit al gedekt door fondsen. Ook de familie Bremer draagt haar steen bij. Voor de laatste meters staan wij als stichting graag klaar, zodat Justin ook in de toekomst er op uit kan’.

Doneren kan via de site: www.vikingsvoorspieren.nl

Vanaf woensdag 1 november tot en met woensdag 15 november doet de stichting mee aan de coöperatieweken van de Rabobank. Middels stemmen van de leden van de Rabobank is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. Meer informatie hierover zal te vinden zijn op de Facebookpagina van Vikings voor Spieren.

Bron:www.steenwijkercourant.nl